Мотивационно писмо

Image

В интернет пространството има изобилие от съвети на тема:”Как да напиша мотивацинно писмо”. Но кои са най-важните неща, които не бива да забравяме, когато изготвяме мотивационното си писмо:

1) Трябва да изготвяме отделно писмо за всяка позиция, за която кандидатстваме. Не се залъгвайте, че шаблонното писмо ще свърши работа, добрите рекрутъри ще го познаят веднага.
2) В мотивацинното писмо трябва да намери място най-вече опитът ви, който е директно свързан с позицията, за която кандидатсвате.
3) Не забравяйте, че винаги трябва да изразите (в отделен параграф) ясно и структурирано каква е мотивацията ви да работите за конкретната компания.

Когато кандидатстваме за определна позиция, мое лично убеждение е, че трябва да се пише мотивационно писмо, дори и да не е изрично описано в обявата за работа. Това увеличава значително шансовете ни да бъдем забелязани и да докажем, че полагаме старания във всяко нещо, с което се захващаме, мотивирани сме за работа в съответната фирма и не кандидатсваме безразборно по различни обяви.
А ето и още полезни съвети по темата:  http://www.careerbuilder.com/Article/CB-928-Cover-Letters-Resumes-10-Common-Cover-Letter-Mistakes-to-Avoid/?SiteID=CBHANDLE

Leave a comment